CNC-puuntyöstön ammattilainen

Nopeat toimitukset!

CNC-koneistus puulle ja vanerille – CNC-puuseppä, nopea toimitus

Puun CNC-koneistus tarkoittaa tarvitsemasi puukomponentin koneellista valmistamista teollisella CNC-jyrsimellä, mikä mahdollistaa puuosan sarjatuotannon. Siinä missä tavallinen puuseppä tekisi puukomponentin käsipelillä, ohjelmoi CNC-jyrsimen käyttäjä (CNC-puuseppä) puukomponentin 3d-mallin teolliselle jyrsimelle, joka pystyy nyt tuottamaan nopeasti suuren määrän toivomasia komponentteja.


Samalla jokaisesta puukomponentistasi tulee jäljeltään yhtämittainen ja valmistamisen kustannustehokkuus paranee, koska CNC-jyrsin sahaa, poraa ja työstää jokaisen puukomponentin tismalleen samanlaisella terän ja sahan liikkeellä. Ja vieläpä nopeasti.


Tämä antaa CNC-koneistamalla valmistetulle puukomponentille etulyöntiaseman verrattuna vaihtoehtoihin, koska jyrsimen jälkeen voi luottaa jopa tiukkojen toleranssien vaatiessa millitarkkaa leikkaus- ja porausjälkeä.


Puun CNC-koneistuksen selviä etuja ovatkin näin ollen rahaa säästävä kustannustehokkuus, komponenttien nopea valmistaminen ja tarkka jälki. Tätä Uniwood Oy tekee asiakkaillemme alihankintana ja sopimusvalmistuksena.


Uniwood Oy on CNC-puuseppä -yritys yli 20 vuoden puuntyöstön kokemuksella. Jos siis tarvitset puukomponenttien CNC-koneistusta, vanerin muotojyrsintää, tai porausta niin ota yhteyttä.


Tällä sivulla kerrotaan:

>Milloin tuotteesi kannattaa CNC-koneistaa

>Mitä voit CNC-koneistaa

>Puun CNC-koneistus hinta

Milloin tuotteesi kannattaa CNC-koneistaa

Lyhyesti sanottuna puukomponenttisi kannattaa CNC-koneistaa, kun aiot massatuottaa sitä, tai tarvitset useita samanlaisia kappaleita.


CNC-massatuotannossa ei ole välttämättä tarkoitus tuottaa kerralla tuhansia tai kymmeniätuhansia yksiköitä, vaan kertaerää tärkeämpi on valmistettavan tuotteen vuosivolyymi, koska CNC-koneistus tuo tehoa ja kustannustehokkuutta puutuotteiden valmistamiseen tuotetun kokonaisvolyymin perusteella.


Voit siis yhtä hyvin tilata yhden suuren kertaerän, tai pilkkoa sen useaan pienempään tilaukseen, jotka teet läpi vuoden.


Muutamia esimerkkejä puu- ja vanerikomponenttien säännöllisestä tarpeesta ovat asiakkaamme, jotka tarvitsevat vaikkapa:

10 000 kpl / vuosi → 50 krt ~200 kpl kertatilauksia vuodessa
500 kpl / vuosi → 4 krt 125 kpl kertatilauksia vuodessa
75 kpl / vuosi → 3 krt 25 kpl kertatilauksia vuodessa
200 kpl kertatilaus → 1 krt vuodessa


Puun ja vanerin CNC-koneistuksessa on siis kyse enemmän tuotteesi vuosivolyymistä kuin kertatilauksen volyymistä, joka voi olla kerralla jopa alle 10 kpl, koska kokonaisvuosivolyymisi määrittää sen kuinka kannattavaa puukomponentin massatuotanto on CNC-koneistamalla.


Lisäksi tarjoamme dynaamista varaston täyttöä, jossa keräät komponentteja yrityksesi omaan varastoon ja tilaat meiltä vaihtelevia kertaeriä sitä mukaan kun varastosi vaatii täyttöä. Tämä vastaa hyvin etenkin kausiluonteista tilauskannan vaihtelua kokevien asiakkaidemme tarpeisiin.


Asiakkaamme saa uuden erän kauttamme jopa viikon toimitusajalla yhdessä sopimiemme toimitusehtojen mukaisesti.

Entä mitä voit CNC-koneistaa

Kuten todettu, voit CNC-koneistaa lähes mitä vain puukomponentteja, joita aiot sarjatuottaa.


Tässä esimerkkejä puun CNC-koneistuksen mahdollisuuksista

 • Vanerin CNC-leikkaus, jyrsintä, poraus ja muotoonleikkaus.
 • MDF-levyn jyrsintä ja poraus
 • Valumuottien jyrsintä ja koneistus CNC:llä
 • Puukalusteet, kuten hyllyt, pöydät, laatikostot, kaapit, jne.
 • Puulevyjen CNC-jyrsintä, poraus ja muotoonleikkaus
 • Massiivipuun jyrsintä
 • Vastaamme mielellämme tarkentaviin kysymyksiin


CNC-tuotannossa sinun tulee vain huomioida puukomponenttisi vuosivolyymi, mihin saat ammattilaisen

näkökulmaa ja neuvoa meiltä.

Puun CNC-koneistus hinta

Entä mitä puun ja vanerin CNC-koneistus maksaa? Tähän vaikuttaa tuotettavan kappaleesi koko ja sen yksityiskohtaisuus. Eli esim. CAD-aineiston käsittely, sekä jyrsintään ja koneistukseen kuluva aika. Yksinkertaistaen todettakoon, että mitä vähemmän aikaa yhden kappaleen muotoilu kestää, sen halvempi on puun CNC-koneistuksen hinta.


Yksinkertaisten puukomponenttien leikkaus ja poraus onnistuu nopeasti, mikä tekee niiden CNC-sarjatuotannosta kustannustehokasta ja mahdollistaa nopean sarjavalmistuksen. Tämä pätee etenkin puu- ja vanerilevyjen koneistukseen, jyrsintään ja leikkaukseen, sekä muihin yksinkertaisiin puusepäntöihin.


Monimutkaisempien kappaleiden tapauksessa puun CNC-koneistuksen hintaan vaikuttaa myös CNC-puusepän kokemus, koska jyrsin itse ei tiedä miten terää pitää liikuttaa ja mikä terä on sopivin halutun puukappaleen luomiseksi. Tämän jyrsimelle kertoo puukappaleen koneistava ohjelmoija, CNC-puuseppä, joka osaa oikeanlaisella ohjelmoinnilla säästää kuluja puukappaleesi CNC-valmistuksessa.


Jokainen turha terän liike nimittäin kertautuu tuotannossa yhtä monta kertaa kuin tarvitset kappaleita, tämän tiedostaen Uniwood Oy keskittyy kappaleen valmistukseen ja ohjelmointiin simuloimalla tuotteesi jyrsinnän ennen sarjatuotannon aloittamista.


Näin ollen lyhyt vastaus on, että CNC-koneistuksen hinta muodostuu:

 • Komponentin yksinkertaisuus/monimutkaisuus
 • Puukappaleesi vuosivolyymi ja sarjakoko
 • Materiaali jota työstetään
 • CNC-puusepän ammattitaito (komponentin ohjelmointi jyrsimelle)


Uniwoodilla aloitamme tuotteesi valmistuksen ensin jyrsinnän simuloinnilla ja tuoteprototyypillä, koska tästä näemme mitä tuotteesi valmistaminen maksaa per yksikkö, sarja, ja vuosivolyymi. Samalla saamme arvion siitä, mikä on budjettiisi sopiva ideaali sarjakoko.

Puutuote valmistukseen nopeasti?

Uniwood Oy:n CNC-puusepät kartoittavat ensin puukappaleesi monimutkaisuuden, mistä määritämme onko komponentti ylipäätään mahdollista valmistaa CNC-koneistamalla. Useimmiten on.


Tämän jälkeen selvitämme tuotteesi vuosivolyymin, sekä mahdollisten kertatilaustesi koot. Saat kauttamme myös ehdotuksen ideaali tilauserän koosta, on se sitten suurempi kertaerä tai moneen tilauksen pilkottu tuotannon vuosivolyymi.


Ensimmäinen askeleesi tuotannon aloittamiselle on:


Kerro meille tilanteesi ja tarpeesi niin saamme projektin käyntiin.


Saat kauttamme puutuotteesi CNC-koneistetuksi ja tuotantoon jopa viikossa.

CNC-koneistaja kokemuksia Uniwoodista

Uniwood Oy on CNC-puuseppä yritys yli 20 vuoden puuntyöstön kokemuksella.

Asiakkailtamme olemme saaneet paljon hyvää palautetta ja kauttamme tehdyt kertatilaukset muuttuvat usein pitkäkestoisiksi asiakassuhteiksi.


Saamamme ydinviesti on, että meihin voi luottaa CNC-tuotannon aikataulussa ja työn jäljessä, jonka jyrsimemme hoitavat ensiluokkaisesti.

Tarvitsetko CNC-koneistuksen ja valmistuksen
puukomponentillesi?
 
Laita viestiä tai soita!
040 546 2599
myynti@uniwood.fi

Käytämme tietojasi vain viestisi osoittamaan tarkoitukseen, emmekä hyödynnä niitä markkinoinnissa emmekä kerää tietojasi talteen.